Højvande på floden

Auxonne søndag den 3.juli

Regn, regn, skybrud, torden, sol og mere skybrud.Der kom så meget, at man måtte lukke Petite Saone for sejlads, først en uge, hvorefter der var åbent et par dage og derefter blev lukket igen. Vi hørte om både, der var fanget mellem sluserne, så vi blev i havnen. Vi kørte en længere biltur for at kigge på vandmasserne. Vi var bl.a i Gray, hvor vi talte med englændere i en lejebåd. De havde fortøjet et par dage før uden at kende til situationen, men havde fået at vide, at de ikke måtte sejle videre,og nu lå de næsten på kajkanten, hvor der normalt er 2 meter op.
Vi kørte også til Chalon sur Saone. Her er der flydebroerne til bådene, men vandet, der stod 3 1/2 meter over normal vandstand,nåede nu op til den faste kajkant med dieseltanken. Der var rigtig kraftig strøm i Saone og i havnen, og havnens personale havde travlt med at sikre forladte lejebåde samt få store grene, der var drevet med strømmen, væk fra bådene.
Vi har hele tiden fulgt vandstanden på et link der hedder vigicrues.fr og har set at vandstanden i Chalon sur Saone, da den var højest, var ca 5 meter, kun 10 cm fra den højeste målte vandstand nogensinde.
Da der igen blev åbnet for sejlads i Petite Saone, valgte vi at vente nogle dage, til vi kunne konstatere, at vandstanden var faldet pænt igen.
Tirsdag sejlede vi så fra Corre, hvor vi regner med at være tilbage i begyndelsen af september. Vi har haft 3 meget fine sejldage her til Auxonne, vor tidligere "hjemhavn". Da der var højvande her, stod vandet 40 cm over diget. Der har været flot solskinsvejr med enkelte skyer. Vi har haft fine og hurtige slusninger uden ventetid, da der ikke er ret mange både på vandet endnu. Mandag vil vi sejle til St. Jean de Losne. Vi skal lige have et lille serviceeftersyn af vor hjælpemotor, inden vi fortsætter sejladsen. Vi har endnu ikke helt faste planer for, hvor vi sejler hen, men det vil I høre om i næste rejsebrev.
Vi har ikke taget billeder undervejs hertil, da vi har sejlet her flere gange og har billeder på hjemmesiden fra tidligere år, men der er et par billeder fra højvandet på fotosiden og under sommer 2016 et par små videoklip.

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne