Gæster i båden - i havn i Macon

Overskrift

Macon 19. Juli 2017

Det blev ialt godt 2 ugers ophold i Chalon. Efter første uge kom Anne Grethe og Bjarne på besøg om søndagen. Mandag sejlede vi alle fire de 30 km til Tounos, hvortil der er en af de store sluser og man sluses 3 m ned. Vi besøgte den store gamle klosterkirke og gik tur i byen og spiste på en restaurant ved havnen om aftenen. Tirsdag sejlede vi så tilbage til Chalon, hvor de havde reserveret vor "gamle" plads i havnen til os. Onsdag kørte Anne Grethe og Bjarne så videre mod Verona. Det var rigtig hyggeligt at have gæster ombord.

Onsdag gik startskuddet til årets store franske udsalg, så vi blev i byen for at handle lidt i vore favoritbutikker. Efter flere dage med tørvejr, var vejrudsigten ikke så god, og der kom da også nogen regn, så vi blev i Chalon til tirsdag. Den sidste dag i havnen var vejret igen meget flot og vi fik uventet besøg af Lisbeth og Jan, der i forbindelse med deres sommertur til Frankrig havde overnatning 30 km fra os, så det blev til eftermiddagskaffe på agterdækket. Igen hyggeligt at få besøg af gode venner.

Imens vi var i havnen i Corre fik vi serviceret vores DAF-bådmotor og fik bl.a. skiftet oliefilter. Bådmekanikeren havde problemer med at få tætningsringen til at sidde og genbrugte vor gamle. Alt så til syneladende fint ud, men i Chalon observerede Boe, at der var forsvundet 4 l olie. En tekniker, der var på arbejde i nabobåden kiggede på det og sagde, at der ingen utætheder var, så der blev fyldt mere olie på, men Boe var meget skeptisk.

Vi sejlede så igen til Tournus, hvor vi denne gang havde 2 overnatninger og herfra til Macon, hvor vi ankom torsdag den 6. juli og havde planlagt at have 3 overnatninger. Det kom ikke til at passe, da der nu igen manglede 4 l olie. Der er et par serviceværksteder ved havnen, og til trods for at de påstod, at de kunne skaffe en ny tætningsring på et par dage, har det vist sig, at det åbenbart ikke er muligt her i Frankrig at få reservedele til en ellers kendt motortype. Vi har nu haft kontakt til firmaet Andersson ved Køge havn, der tidligere har serviceret båden, herfra er der, allerede den dag vi tog kontakten, sendt et par ringe, der muligvis kan tilpasses, ellers har vi i dag fået kontakt med et dansk sejlerægterpar, der lige er ankommet, men hvis båd har ligget her i havnen. Det viser sig tilfældigvis, at de har et gummimateriale, hvorfra der kan klippes en ring, så mon ikke problemet løses om et par dage.

Vi har ellers ingen problemer ved at ligge her i havnen. Her er fine badeforhold, venligt og hjælpsomt havnepersonale, fine indkøbsforhold et par km herfra, og til centrum er der 3 km på cykel. Vi ligger ved en gæstebro, hvor der også ligger et par lokale i deres store både, der gøres klar til sejlads, de er meget venlige og hjælpsomme, så ved hjælp af en blanding af engelsk, fransk og tegnsprog bliver der udvekslet oplysninger. Da det er en gæstebro, kommer der også hver dag nye sejlere, i sidste uge var der et ægtepar fra Svendborg i deres Sagabåd, de var sejlet fra Danmark for 2 måneder siden og vendte nu om og påbegyndte hjemturen. Vi nåede lige at dele en flaske rose på agterdækket med dem.

Som I kan forstå, har vi ikke sejlet så meget i år, men har nydt den sejlads vi har haft med den flotte natur og det rige fugleliv. Vi har set hejrer, fiskeørne, musvåger, svaner, ænder, storke mm, og vi har haft meget flot vejr med solskin og har kunnet sidde ude til sengetid næsten hver aften. I sidste uge oplevede vi dog et af de kraftigste torden-regnvejr, vi har været udsat for, absolut skybrud. Vi fik ca 100 mm på under 2 timer, og på et tidspunkt var regnen så tæt og kraftig, at vi havde svært ved at se nabobådene, men båden er heldigvis tæt, så vi kunne følge uvejret over en kop tordenkakao.

 

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne