Under Paris´s broer

Tirsdag 19. juli

Mandag 11. juli

Fredag nøjes vi med at sejle 10 km fra Poincy til byen Meaux, og vi har ingen sluser. I Meaux findes en kommunal lille havn lige midt i byen, og der er el og vand og plads til ca. 15 både. Man betaler for el og vand, men ellers er det gratis. Der ligger flere australske både, generelt har vi set flere australskejede både en tyske. Vi beslutter at blive her to dage, da der lørdag er et stort marked i hele kanalområdet. Fredag ligger vi kun 4 både i havnen, men lørdag aften er der mere end fyldt op med både, nogle ligger uden på andre. Byen har en flot katedral, der blev påbegyndt i det 12. århundrede. I en park bag kirken opføres man nogle aftner hver sommer et ”Son et Lumière” historisk spil om byens mere end 1000-årige historie med mere end 500 medvirkende og mange forskellige lyseffekter.

Søndag sejler vi, da slusen åbner kl. 9, da vi har planlagt et lidt længere dagstrip, så vi kan nå omegnen af Paris. Vi sejler på Marne, der en del af strækningen er kanaliseret. Undervejs har vi 5 sluser, der i dag alle er betjent og kaldes via VHF, og vi kommer i alt 11 m ned. Den sidste af sluserne er turens dybeste – 4,5 m. Mellem to af de andre sluser sejler vi gennem Chalifert Tunnelen, som er 300 m lang. Alt forløber planmæssigt, og vi søger i havn i Joinville-le-Port, en forstad til Paris, 10 km fra centrum. Havnen her har plads til ca. 70 både og har alle faciliteter, dog ikke det lovede internet, her må vi på byens Mac Donalds i dag mandag. Havnen, der er pakket er som sådan ok, men over halvdelen af de både, der ligger her, ligner kuldsejlede projekter, de er forfaldne og beskidte. Enkelte arbejder på at få noget man kan sejle i ud af det. Havde det været i Præstø Havn, ville mange være sendt til ophugning på ejerens regning. Vi cykler til en nærliggende havn, De Nogent sur Marne 3 km væk. Her ser det alt fint ud, og der er også internet. Der er togforbindelse til Paris, så her vil vi vende tilbage til i næste uge, da Boe igen skal nogle dage til Tyrkiet.

Torsdag 14. juli – Bastilledagen

Tirsdag sejler vi så det sidste stykke mod Paris. Vi skal lige gennem en tunnel på 300 m og i to sluser 6½ m ned. I nummer to sluse styrtregner det, og det regner også da vi sejler ind i på Seinen og ind gennem Paris, men heldigvis klarer det hurtigt op, og vi kan nyde synet af de mange flotte broer samt de kendte steder Sacre Cæur, Louvre, Eiffeltårnet m.m. En fantastisk flot gennemsejling, også i den moderne del af byen er der meget flot fra vandsiden. Fra bygrænsen og ud ligger der husbåd efter husbåd. Vi tæller ikke, men 1000 slår ikke til. Alle er forskellige og i meget forskellig stand. Vi fortsætter 24 km ad Seinen mod vest til den første havn uden for byen, Van Gogh Havnen i Asniéres. Havnen er beregnet til 60 både, men der ligger måske 3 gange så mange og mere end halvdelen af disse er fastliggende husbåde, men det lykkes os at finde en brugbar plads på siden af en gammel, ubeboet ”husbåd”.

Onsdag sejler vi 47 km videre vestpå ad Seine, vi har kun én sluse, men den er stor. Udover os ligger der 3 meget store lastpramme, og slusen er ikke fyldt. Her sluses vi 3½ m ned. Vi har tænkt os at gøre stop i Conflans-Ste-Honorine, hvor floden Oise løber ud i Seine, men her er ingen brugbare pladser, til gengæld er der fyldt op med flere end 100 husbåde, vi ser op til 6 liggende uden på hinanden. Det er også her alle de store lastpramme ligger til, og da sluserne er lukket torsdag pga. af Bastilledagen, ligger der allerede mange af disse. Vi vælger at fortsætte nordpå ad Oise til Cergy-Pontoise, hvor vi ved fra vor Frankrigstur for to år siden, at der findes en dejlig havn. Havnen , der har 70 pladser ved flydebroer, er stort set fyldt op, også her ligger der 8 store husbåde, som tager voldsom megen plads op, men vi finder dog den sidste gode plads.

Vi vil blive her i havnen 3 dage. Her er alle faciliteter, også internet, selvom det er ualmindelig langsomt virker det dog. Hele havneområdet er omgivet af nyere 3 etagers beboelsesejendomme, og i underetagen er der mange restauranter, der er smukt pyntet med blomster, der er mange mennesker omkring havnen, måske også pga. Bastilledagen, så her er rigtig hyggeligt. Den bagved liggende by er af ældre dato og har kun få butikker.

Lørdag den 16. juli

Cergy bliver en rigtig god oplevelse. Torsdag cykler vi via broen over Oise til et 500 tønder land stort rekreativt område, hvor tre fjerdedele af området er forskellige søer. En stor del af området er lavet til et aktivitets- og oplevelsescenter. Her er rafting med forskellige typer både, fra en-mands til 6-mands, vandski efter tove, der blev slynget rundt på en stor sø, vandcykler, sejlbåde, minitog og meget mere. Store græsområder med spredte træer er ideelle til picnic og grill, hvilket bliver udnyttet af flere tusind mennesker pga. Bastilledagen. Man kan færdes overalt på gåben eller på cykel, og der er opstillet fitness redskaber mange steder i området. Fredag slapper vi af i havnen og nyder folkelivet og én af de gode restauranter. Vi har rigtig flot vejr alle dagene her.

I dag, lørdag vender vi næsen mod Paris igen. Vi har en fin tur ad Oise, men da vi når frem til Seinen, opstår turens første kritiske situation, idet vor kilerem springer, og vi må søge ind til en kaj mellem nogle store fragtbåde. Boe mener at kunne klare det selv, da der er medbragt en ekstra kilerem. Det viser sig dog, at denne er et par centimeter for kort, og så er gode råd jo dyre, men det lykkes at få kontakt med en maskinmand på en af de store fragtbåde, vi ligger ved siden af. Ikke alene finder han på nabobåden i et stort bundt kileremme 2 brugbare kileremme, men han monterer også den ene og giver os den anden med, og vi får ikke lov at betale, så efter et par timer kan vi sejle videre. Vi har endnu 45 km og en sluse(3½ m op), så det bliver aften inden vi når frem til Van Gogh Havnen i Asnières, hvor den eneste plads, der er ledig, er den vi forlod onsdag morgen, efter aftale har havnefogeden holdt den til os. Der var lovet kraftig regn hele dagen, men det holder stort set tørvejr mens vi sejler, og først da vi får fortøjet vælter det ned, så vi mener at have en god anledning til og at have fortjent en god irish coffee.

Tirsdag 19. juli

Søndag formiddag sejler vi det sidste stykke på Seinen mod Paris, vi har kun en sluse 3,5 m op. Det er køligt, men ellers fint vejr, så endnu engang har vi en flot tur under alle broerne og får set seværdighederne fra en anden vinkel. Vi vil have en enkelt overnatning i Arsenal-Havnen lige midt i Paris. For at komme ind i denne havn, skal man sluses ind. Da vi via VHF-en får kontakt med havnefogeden siger han, at der er ventetid, da der er problemer med den ene sluseport, men at der arbejdes på sagen. Vi venter en times tid ved en kaj på Seinen, men da reparationen af slusen trækker ud, beslutter vi, at vi vil sejle videre her til De Nogent sur Marne, hvor vi havde planlagt at komme mandag. Det er kun 2 sluser – 6½ m op og en tunnel på 300 m. Da vi har booket plads fra mandag, er der en fin plads, i en ellers fyldt havn, klar til os, og en venlig kun fransktalende havnefoged hjælper med fortøjningen, da det nu blæser kraftigt og også begynder at regne, så vi er glade for at vi ikke blev i den dyre havn i centrum(ca. 40 Euro for et døgn).

Vi forbereder os på en uges ophold her, og mandag får vi købt lidt ind, da det er svundet i friskvarerne. Boe forbereder sit Tyrkietbesøg, og ellers bliver der læst, læst nyheder på nettet m.m. I dag tirsdag styrter det ned fra morgenstunden, så der er tid til at opdatere hjemmeside m.m. og ellers vil vi lidt rundt her i byen. Boe rejser til Tyrkiet i morgen og er væk i 4 dage, så Hanne vil tage toget til centrum af Paris et par af dagene. Vi planlægger at sejle sydøstpå via Paris mandag, om vi tager en overnatning i Arsenal-Havnen, har vi ikke besluttet endnu.

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne