Fra Danmark til Frankrig via Tyskland

Ankomst til båden i Auxonne

Den 1. maj starter vi på årets tur til Frankrig. 1. maj er "helligdag" i Tyskland, så der er ingen erhvervstrafik og ingen bilkøer. Vi kører den "lige" vej via Rødby, Lüneburg, Kassel, hvor vi overnatter i Berghotel Eberburg i byen Hann. Mynden ved floden Fulda. Vi har en fantastisk udsigt over dalen og får god mad. Næste dag fortsætter vi via Frankfurt og Karlsruhe til Freiburg, hvor vi bor på Gasthof Schwanen, et lille "familiehotel" med egen vinproduktion tæt på den franske grænse. Efter godt et par timers motorvejskørsel når vi den 3. maj ved middagstid frem til Auxonne og båden. Vor rute er denne gang knapt 1300 km.
Vi har tidligere kørt en anden rute via Jylland, Hamburg og Holland, og så er der knapt 1700 km.
Båden ser fin ud, men den trænger naturligvis til en udvendig rengøring, vi vil også have kalechen taget af og renset for alger. Da køleskabet drillede os sidste år har vi købt og medbragt et nyt fra Danmark, dette har vi nu skiftet med det gamle. Der har vist sig, at vi har en læk ved vor trykvandspumpe til drikkevand, så vi skal have en reparatør ombord.
Da vi ankom fredag regnede det. Vi fik at vide, at det havde det gjort i flere uger. Som konsekvens af den megen regn, er der høj vandstand i Saône og kraftig strøm. Her i havnen var diget mod floden oversvømmet, det medførte, at adgangen til 2 af broerne(bl. a. den med havnefoged og baderum foregik iført gummistøvler). Fra vores bro er der ingen problemer. Fra lørdag har vi haft fint vejr med sol og har kunnet sidde udendørs og spise. Vejmeldingen for de kommende dage ser ligeledes god ud og vandet er begyndt at falde igen.
Vi har hørt og læst, at en del kanaler her i området er lukket på grund af den høje vandstand, så vi regner med at blive her i havnen minimum et par uger og bruge tiden til at gøre båden sejlklar. Vi vil også køre nogle ture i bilen. Vi har internet i havnen, så vi har god kontakt med omverden og kan bl.a. høre dansk radio på nettet.

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne