Rejsebrev 2

Rejsebrev 2 2011

Lørdag 28. maj

Vi bliver i Roermond til torsdag. Vi har nogle fine dage med sol og varme, så alle måltider kan nydes på bagdækket. Vi får gulvtæppet til bagdækket lagt på, foretaget storindkøb og stålbroen løftet af og kørt til opbevaring. Onsdag efterlader vi bilen i en aflåst garage. Torsdag sejler vi så de ca. 50 km mod Maastricht. Vejret er skiftet, og det er meget blæsende, hvilket gør slusningerne mere besværlige, men via 3 slusninger kommer vi i alt 28 m. op. Undervejs får vi båden tanket op med diesel, så vi i alt har 400 liter eller til ca. 125 timers sejlads. I den første sluse oplever vi for første gang her i Holland at løbe ind i en razzia fra toldmyndigheder og politi. Toldmyndighederne kontrollerer, at vi ikke sejler med farvet diesel, og politiet kontrollerer pas, sendetilladelse og uddannelse til brug af vor VHF-radio, alt er ok. Vi får en snak med pasbetjenten, der flere gange har holdt ferie på Nordfyn. Langs bredden ser vi mange træer med mistelten og vi se klynger af gule iris. Vi når Maastricht ved aftenstid og lægger til kaj i vor favorithavn Pietersplas, der har alle faciliteter, men ligger 3-4 km syd for byen. Fredag og lørdag besøges byen på cykel, og der handles lidt ind. Fredag er det den store markedsdag på byens torv, så der er nok at se på. Boe benytter internettet til at aftale mulige kommende arbejdsopgaver, og vi forbereder os til at sejle ud af Holland for i år.

Tirsdag 31.maj

Søndag forlader vi Holland. I slusen til Belgien løftes vi 14 m op uden problemer, og vi viser vore bådpapirer. Vi sejler sydøst på ad Albertkanalen, der i Liège munder ud i floden Meuse. Liège er en stor industriby bl.a. med mange stålværker. Bortset fra centrum, hvor der på en flere km lang strækning langs floden er søndagsmarked, ser der gråt og trist ud, så vi vælger ikke at gå i havn her, men vi fortsætter ad Meuse, hvor vi på en ca. 30 km lang, flot strækning passerer 2 sluser, hvor vi begge gange skal 4,5 m op, inden vi når byen Huy, hvor der 1 km fra centrum er en fin havn, der dog ikke har internet. I byens centrum ligger bl.a. en flot markedsplads, en meget smuk kirke, samt en gammel borg, så vi tilbringer mandag her. Da det regner tæt fra morgenstunden i dag, beslutter vi at blive endnu en dag her, da der venter os en del slusninger på den næste strækning.

Onsdag 1. juni

I dag er det fint sejlvejr og vi sejler 30 km på floden Meuse, det er en utrolig flot strækning, flere steder med høje klipper langs floden. Vi har 2 slusninger, i alt 9 m op. Vi når byen Namur ved frokosttid, men bliver her, da vi kan se, at det er en interessant by, hvor både floden samt en kanal løber igennem. Havnen, hvor vi ligger, ligger lige under en gammel fæstning, og her er alle faciliteter – også internet, det har vi ikke haft siden Maastricht.

På floden Meuse

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne