På båden i Decize

Torsdag 10. maj

Vi kører fra Strøby Egede søndag den 6. maj. Vi aflægger besøg hos Boes mor på plejehjemmet i Nyborg. Hun er nu meget senil og afkræftet, og vi ved ikke, om hun opfatter vort besøg, men personalet på plejehjemmet er gode til at tage sig af hende. Vi overnatter på en hyggelig landevejskro syd for Bremen og får god mad. Tirsdag kører vi gennem Holland og Belgien via Roermond, Maastricht og Liège, vi overnatter på et Romantik Hotel i byen Thionville i det nordlige Frankrig. Efter en god middag sover vi så godt, at klokken er 10, inden vi vågner næste dag. Heldigvis er der en fin betalingsmotorvej forbi Metz og Nancy, så efter de sidste godt 100 km´s kørsel bl. a. gennem nogle af Bourgognes vinmarker, når vi frem til båden i Dezice sidst på eftermiddagen efter næsten i alt 1700 km´s kørsel. Det er rart at konstatere, at båden ikke har lidt overlast i vinter, så vi kan forberede os på en ny sejlsæson. Vi nyder allerede det gode vejr, 20 grader trods støvregn, da vi ankom. I går 25 grader og sol og i dag 30 grader, så vi tager os god tid til at shine båden op, få vasket gardiner m.m. og nyder den lune aften på bagdækket. 

Torsdag 17. maj – Kr. Himmelfartsdag

Det varme vejr holder sig nogle dage, lige nu er der dog lidt kølige aftner og kolde nætter, så vi har varmeblæseren i brug. Klargøring til sommersejladsen skrider planmæssigt frem. Vi har fået repareret kalechen, hvor en af lynlåsene ikke holdt mere samt foretaget andre småreparationer. Vi har kørt nogle ture i omegnen og nydt den flotte natur omkring Loiredalen, lige nu er de grønne enge gule af millioner af smørblomster. Vi fejrede Boes fødselsdag med en lækker middag på en lille hyggelig kro i omegnen. Vi får også talt med vore ”naboer” i havnen, et ægtepar fra det nordlige Frankrig, hvor manden taler engelsk. De kom også tilbage hertil i sidste uge og bliver her længere tid end os.

Vi har ikke travlt med at komme herfra, vi vil nyde de gode faciliteter, bl.a. en god restaurant og internet samt de kønne omgivelser ved havnen. Der er ligeledes rigtig gode indkøbsmuligheder i byen, så med bilen ved hånden bor vi fint her. Vi sejler tidligst efter den 20., da der har været problemer med vandstanden og slusninger på Canal du Centre. Den 20. skulle der komme nye meldinger, så vi kan planlægge vor sejlads.

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne