Retur Lyon - Corre

Corre 20. august

 

Vi sluttede opholdet i Lyon med et brag af et fyrværkeri den 14. juli. Med domkirken i baggrunden blev der i 20 minutter affyret raketter ud over floden, et af de flotteste fyrværkerier, vi har oplevet. Flere tusinde mennesker havde placeret sig langs flodbredden for at overvære det, så da de fleste skulle med metroen hjem, stod man her som sild i tønder.

Den 16. juli påbegyndte vi sejladsen tilbage nordpå med ophold i de samme havne, som da vi sejlede mod syd.

Under vort ophold i Macon havde vi et dejligt besøg af vort nye oldebarn Noah sammen med forældrene Rose og Simon. De overnattede på båden på deres vej til Sydfrankrig og gentog besøget med en overnatning på hjemvejen ugen efter i Chalon sur Saône.

Vi fik undervejs meldinger om at flere og flere af kanalerne lukkede pga for lav vandstand, så vi blev derfor på floden og gjorde længere ophold i flere af havnene.

Under vort ophold i Gray var vi så heldige, at der var høstfest, der blev afsluttet med et meget flot fyrværkeri ud over floden, så i år fik vi fyrværkeri for alle pengene 3 gange.

Da sejlmulighederne i år har været mindre pga af de lukkede kanaler, sejlede vi den 15. august tilbage til vores havneplads i Corre, og vi vil de kommende dage køre en tur til det sydvestlige Frankrig i bilen, inden vi vender tilbage hertil for at lukke ned.  Vi kører herfra den 12. september til Fanø, hvor vi igen skal mødes med venner til en hyggelig weekend.

På vore tilbagesejlads til Corre har vi mødt flere både, der er strandet i havnene og ikke kan sejle hjem som planlagt - også danskere, flere har beklaget, at de ikke, hvor der har været slusepersonale, er blevet oplyst om lukninger længere nordpå, derfor er det vigtigt, at man selv holder sig orienteret via VNFs hjemmeside, der opdateres ugentligt.

Status på årets sejlads er 820 km sejlads i 82 timer. 

Vi har passeret 48 sluser og har gjort ophold i 19 havne. 

Vi har haft meget fint sejlvejr og megen sol. Temperaturen har ligget mellem 25 og 40 grader. Regnen har mest været skybrudsagtige tordenbyger, når vi har ligget i havn.

Vi har ingen motorproblemer haft og ingen sygdom, så vi har nydt både sejlads og ophold i havnene.

Der har ikke været så mange både på vandet i år, så ved de fleste slusninger har der ikke været ventetid, og vi har været alene i slusen.

Vi har fået en ny og bedre plads her i havnen i Corre, hvor båden skal ligge i vandet til vi vender tilbage næste forår.

Lise Mandrup og Preben 28.11.2019 21:40

Hvor er det dejligt at læse om de steder, vi også har nydt at sejle, ned og op ad Saône

Hanne Hansen 28.11.2019 21:45

Tak, vi har også nydt at læse om jeres tur. Vi skriver jo ikke så meget som jer. Hilsen fra os begge

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne