På hotel og i båd i Schweich

 

Langt hotelophold i Schweich.

Vi startede hjemmefra 1. Påskedag den 20. april. Vi havde 2 fine overnatninger på vejen ned, første ophold var booket på et lille landhotel og det andet, et lille hotel med udsigt til Mosel fandt vi undervejs.
Vi havde hjemmefra booket en uge i Schweich på et hotel, vi havde boet på en nat sidste år, den gang hed det Zur Moselbrucke, nu havde det ændret navn til Mittlers Hotel.
Boe ville selv male båden udvendig, det var nu 3 år siden den var på land i Holland. Den gang betalte vi for arbejdet, men det viste sig, at det var dårligt arbejde, så der forestod et større slibearbejde, og der var mere end en uges arbejde. Vi forlængede derfor opholdet på Mittlers hotel, hvor vi også blev opgraderet pga det lange ophold.
Den nye ejer Mittler, der er kok, var for nogle år siden Tysklands bedste ungkok og har derefter arbejdet som kok på flere finere restauranter, så køkkenet tilbyder en moderne form for tysk køkken. Fru Mittler står for hoteldelen, hjælper med servering og hygger om gæsterne. En stor del af hotellet er nyrenoveret og i den tid, vi boede der, skete der flere nytiltag, bl.a. blev internettet udvidet til også at dække værelsesdelen. Vi havde et dejligt værelse med udsigt over Mosel.

Boe fik malet båden, men skulle også have hjælp fra firmaet Kreusch bådservice, der har stedet, hvor båden har ligget på land i vinter, til forskellige småændringer. Vi skulle bl.a. have en ny dybdemåler, og her opstod der problemer. Først varede det længe, før den blev bestilt, så viste det sig, at der var bestilt en forkert, der så igen skulle ombyttes med den rigtige, og vi skulle vente nogle dage før en ny kunne monteres, selv om arbejdet var bestilt fra starten.

For at udnytte ventetiden chekkede vi ud hos Mittler og kørte "ud i det blå". Vi kørte en fin tur i en flot natur. Vi kørte bl.a. langs floderne Neckar, Rhinen, Saar og Mosel og besøgte byerne Heidelberg og Worms og fik også set den berømte klippe Lorelei ved Rhinen. Vi havde 4 overnatninger på små hyggelige hoteller.

Tilbage hos Mittler fik vi tildelt et af stedets luksusværelser og boede her i 4 dage, da der blev arbejdet langsomt og uorganiseret hos Kreusch, inden vi den 15. maj på Boes fødselsdag endelig kunne få båden i vandet og "flytte ind".

Vor plan var at blive i havnen en lille uge og få os indrettet, få vor sprayhood sat på og imprægneret, få båden rengjort , få foretaget de sidste madindkøb m.m., mens vi havde bilen til rådighed samt andre småting.

Vi hørte tilfældigt fra tyske sejlere, som vi også mødte nogle gange sidste år, at denne uge er den uge, man i år lukker og tømmer alle sluser på Mosel for de årlige reparationsarbejder, så vi besluttede at blive her i havnen til efter den 27. maj, hvor sluserne igen er i funktion. Vi ligger fint med udsigt til Mosel og har fint vejr med sol og op til 30 grader. Vi har ikke internet, men da vi har bilen her, kan vi køre til den nærmeste MC-Donnalds(5 km) og bruge deres gratis net.

Søndag hilste vi kort på Jette og Ole fra Præstø. De har haft deres båd Tjow liggende i nabohavnen Moselhertz i vinter. De kom sejlende forbi til næste havn, Trier Monaise, hvor Ole bliver i båden, medens Jette kører deres bil tilbage til Danmark og flyver tilbage til Luxembourg. Deres plan er at vende hjem til Danmark efter flere års sejlads på Europas vandveje. Da båden er en sejlbåd, vil de gerne hjem og sejle med sejl igen.

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne