Rejsedagbog

23. maj 2011

  Rejsebrev 1 2011 🤩

 

Søndag  15. maj.

Vor ”sommertogt” påbegyndes fredag den 13. i bil via Nyborg til Tyskland, hvor vi drejer fra motorvejen syd for Osnabrück for at finde logi for natten. Med hjælp fra GPS´en  beslutter vi at undersøge, om der er plads på ”Drei Kronen” i byen Tecklenburg. På vej hertil passerer vi en flot pension med bindingsværk og blomstrende rododendron med skiltet ”Zimmer frei” ude, men vi vil dog lige kigge på ”Drei Kronen”,  inden vi beslutter os. I det øjeblik, vi når frem, står store flammer op fra hotellets køkken. Vi får kontaktet en lokal, der alarmerer brandvæsenet, og vi beslutter os for at køre tilbage til pensionen, hvor vi har en fin overnatning.

Da vi senere kører op til byen for at spise, kan vi konstatere, at der holder 8-10 brandbiler, at ilden er slukket, men der er spærret af og mange brandfolk omkring hotellet, så heldigt at vi ikke nåede at booke ind!!

Lørdag kører vi videre til Roermond i Holland, hvor båden jo står i en hal. Da vi konstaterer, at ham der skal lave båden, så vi lettere kan sejle under broerne i Frankrig, godt nok er begyndt, men ikke er færdig med sit arbejde og først fortsætter mandag, vælger vi at slappe af i weekenden, da Boe ikke kan male dæk, så længe der arbejdes på båden. Vi har hjemmefra booket én overnatning, hvor Boe boede, da han var hernede i marts. Vi vidste, at alt var optaget de kommende dage, men vi finder et lækkert hotel i byen Brüggen, 16 km. fra Roermond, i Tyskland, Hotellet var tidligere jernbanestation. Her er også pool og sauna, så det er lige noget for Boe. I byen er der mange turister, da det er en lille pitoresk, gammel by med en fungerende vandmølle, borg og klosterkirke, snoede gader, meget at se på og mange butikker og restauranter, så det er et fint sted for Hanne at slappe af, til Boe får båden færdig til at komme i vandet. Vi markerer Boes fødselsdag med en god middag.

 

Søndag 22. maj 2011

Det bliver 6 fine dage på hotel i Brüggen, hvor vi også får kørt nogle ture i omegnen, inden båden sættes i vandet lørdag morgen. Det er meget flot vejr, så vi sejler en lille tur i området for at se, om instrumenter m.m. fungerer, som de skal, nu da antenner m.m. er flyttet fra stål - ”broen”, der skal pilles ned, til en ny mast foran på båden. Det meste er ok, og vi har en fin sejltur, inden vi lægger til kaj i Het Steel-havnen i Roermond. Vi bliver her nogle dage, der er stadig nogle småting, vi vil have lavet inden vi sejler, og vi køber proviant til turen, nu vi har bilen til rådighed. Varerne her er noget billigere end i Danmark, og der er mange store supermarkeder. Selvom Boe mener, han kan læse og forstå hollandsk, lykkes det ham alligevel at få købt en liter kagecreme i stedet for koldskål!! Han påstår dog, at en blanding af 1 del kagecreme og 3 dele kærnemælk smager som koldskål. I dag, søndag køber vi et udendørs ”gulvtæppe” til agterdækket, da ståldækket ellers kan blive meget varmt, når solen skinner, og det regner vi jo med, den gør det meste af sommeren.

 

Mandag 23. maj 2011

Endnu en flot solskinsdag og vi nusser lidt om båden. Hanne cykler til Hollands største outletcenter med 170 designermærker. Centret har et bagland på mere end 20 millioner mennesker fra bl.a. Ruhrdistriktet. Hanne nøjes næsten med at kigge og beholder visakortet i tasken. Det lykkes os endelig at komme på nettet via nabosejlklubben, havnens net virker ikke. Vi planlægger at sejle herfra torsdag til Maastricht

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne