Sejlads på Saar og Saarkanalen

Sarreguemines, Frankrig onsdag den 4. Juni - 31 års bryllupsdag.

Vi sejler fra Schweich onsdag den 28. maj, sluserne er nu i drift igen. Ventetiden i Schweich har vi bl.a. brugt til en biltur til Luxembourg samt et par ture til Trier.

Vi har en fin sejltur til Saarburg ved Saar med 2 slusninger, 7 m op i Trierslusen på Mosel og 11 m op i 1. Saarsluse. I Saarburg ligger vi igen i den naturskønne havn omgivet af vinmarker. Vi forsætter på Saar og efter en overnatning i havnen i Merzig og 5 slusninger, ialt 40 m op, når vi efter 90 km på Saar Saarbrücken, hvor vi også i år fortøjer ved østhavnens gæstebro. Vi bliver her weekenden over, nyder solskinnet og bruger havnens vaskemaskine til at få vasket sengelinned m.m.

Mandag forlader vi Saarbrücken og Tyskland for i år. Her fortsætter floden Saar i Sarrkanalen som i Frankrig hedder Canal des houilleres de la Sarre. Grænsen mellem Tyskland og Frankrig går midt i kanalen, de sidste 12 km vi sejler i dag. Vi har Frankrig til styrbord og Tyskland til bagbord og ved 1. sluse, der er bygget i 1863 bliver vi registreret, da den er grænsen til Frankrig, men ellers er der ingen formaliteter, da vi hjemmefra har købt vor vignet, der giver tilladelse til at sejle i Frankrig hele året. Efter ialt 15 km med 4 slusninger, ialt 8 m op(sluserne er nu selvbetjente, i 1. sluse fik vi udleveret en fjernbetjening til at igangsætte slusningen med) når vi byen Sarreguemines. Her ligger vi ved en bro langs kanalen med el og vand og bruger sejlklubbens meget fine badefaciliteter. Angiveligt skulle her være internet, men som mange andre gange "fungerer det ikke i øjeblikket", kun i Saarburg har der været net i havnen, så vi må på turistkontoret og bruge deres gratis net.

I byen Sarreguemines var der tidligere en stor porcelænsindustri, nu laves der kun fliser til køkken og badeværelser, men 2 museer viser porcelænsindustriens historie. Byen er hyggelig med gågade, butiksarkade, marked 2 gange ugentligt, og overalt er der flotte blomsterkummer. Vi ligger lige op ad en flot blomsterpark, så vi vil ligge her i 3 nætter og finde en god restaurant, hvor vi i aften kan fejre vores bryllupsdag.

Mittelheim ved Saarkanalen, Grundlovsdag, torsdag den 5. juni.

Vi nød en lækker middag i aftes med dejlig fransk vin på en Michellin-restaurant lige ved havnen. I dag har vi sejlet i 8 timer, 44 km med 14 sluser. Sluserne her på Saarkanalen er gamle, enkelte fra 1863, og de seneste er ombygget omkring 1900, men de fungerer fint, og er alle er ens med et løft på 2,68 m. Vi har været alene i alle sluserne, og vi har kun mødt en modsejlende båd, så vi har haft en optimal tur. Solen har skinnet hele dagen og vi har sejlet i en flot natur.
I den lille hyggelige havn i Mittelheim, der ligger mellem to sluser, er der god plads, vi kan vælge mellem 25 frie pladser, ud over os ligger her kun en gæstesejler. Vi slapper af oven på dagens slusninger med en pizza og en tarte au fromage, på den lille havneknejpe. Boe troede, at han havde bestilt ostefondu, så han blev vist lidt skuffet.

Fredag 6. juni.
I dag har vi kun sejlet 17 km, men vi har haft 13 slusninger og har nu kun 3 km tilbage på Saarkanalen. Også i dag har vi været alene i sluserne, og også disse sluser er ens med et løft på 2,68, så vi har fået oparbejdet en vis rutine. Fjernbetjeningen, som vi fik udleveret ved starten af kanalen, har vi afleveret ved sidste sluse, der var bemandet. Vi har sejlet i meget naturskønne områder og bl.a. sejlet over forbindelsen mellem to store søer ad en kanalbro. Vi ligger i en lille hyggelig havn, Port du Houillon, midt i naturen. Her er havnefaciliteter og undtagelsesvis et internet, der fungerer. Solen har skinnet hele dagen, og temperaturen har sneget sig op på 28 grader, så vi vil nyde dejlige franske asparges fra bagdækket.

Vi vil sejle videre i morgen ad Canal de la Marne au Rhin med Nancy som mål. Her får vi en gast med på båden på fredag, idet Anne Grethe Liljegren vil sejle med os i nogle dage.

 

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne