Årets sidste sejlads

Neumagen - Drohn ved Mosel, torsdag den 22. august

Torsdag sejler vi så 15 km fra Saarburg ved Saar tilbage til Trier-Monaise ved Mosel, hvor vi har bilen til at stå. Vi har kun én slusning, 11,75 m ned, så det er en hurtig sejlads. Vi bliver i havnen til søndag. Vi kører nogle ture i området samt nordpå langs Mosel. Vi kigger igen ind i havnen ved Mosehertz, denne gang finder vi Jette og Ole fra Præstø og deres båd Tjow. De har netop fortøjet efter en 6 ugers rundtur med besøg i nogle af de havne, vi også har været i (deres hjemmeside er www.tjow.dk - der er fine billeder). Vi nyder et glas fransk hvidvin sammen og får en hyggelig sejlersnak.
Søndag sejler vi 20 km nordpå ad Mosel med én slusning, 7,25 m ned til Schweich, hvor vi jo skal slutte i år. Vi bliver her i 2 dage denne gang og kører med bus til Trier-Monaise og henter bilen.
Tirsdag sejler vi en kort tur nordpå - 26 km og én slusning 9 m ned til Neumagen-Dhron. Vi nyder sejladsen på Mosel med vinmarker på begge sider af floden, men vil stoppe her for i år. Her er en dejlig havn med alle faciliteter, også internet og vaskemaskine. Vi ligger i 1. række med udsigt til floden, vinmarker og bjerge, vi ser de mange store lastskibe, 130 m lange passagerbåde og mange lystsejlere sejle forbi. Vi bliver her til starten af næste uge og vil så sejle tilbage til Schweich og bruge en uges tid til at tømme båd, gøre den vinterklar og få den på land, inden vi kørertilbage til Danmark.
Byen Neumagen-Dhron er ikke så stor, men hyggelig. Den er Tysklands ældste vinby, der er flere vinproducenter, der laver god vin. Vi nød i aftes en dejlig hvidvin lavet på røde druer. Her i byen er fundet en gravsten formet som et romersk krigsskib, der også viser, at man anvendte skibet til at fragte vin i fredstid. Man har her nu bygget en kopi af skibet i fuld størrelse, det ligger her ved havnen og bruges til at sejle ture med turister.

Da vi har internet her vil vi sende årets sidste rejsebrev herfra og gøre status over årets sejlads:

Vi måtte jo blive de første 45 dage i havnen i Auxonne pga højvande i floder og kanaler, alligevel havde vi et fint ophold, hvor vi også 2 gange havde dansk besøg ligesom også Birhe og John fra Præstø var i havnen en del af tiden. Vi nød ligeledes en 3 dages biltur til Schweiz og Alsace.
Fra vi forlod Auxonne den 17.juni og til båden kommer op i Schweich har vi besøgt 13 franske, 1 luxembourgsk og 11 tyske havne. Vi har overnattet 43 gange i fransk havn, 1 gang i Luxembourg samt 33 gange i Tyskland. Det er stadig billigt at ligge i en fransk havn, her er gennemsnitsprisen stadig 75 kr. pr dag for havnepenge, el, vand, bad og udgifter til vask. I denne del afTyskland ligger gennemsnitsprisen på 128 kr.
Vi har ligget i nogle havne i flere dage, vi har sejlet i 131 timer og været sluset 152 gange, ligesom vi har sejlet igennem 2 tunneller.
Vi har haft fint vejr det meste af tiden, kun et par regnvejrsdage, men vi har haft tordenvejr med kraftig regn flere gange, oftest om aftenen eller om natten. Vi har været forskånet for uheld og sygdom. Vi har ingen problemer haft med båden - den brugte kilerem, vi fik foræret for 2 1/2 år siden holder endnu!

Vi har sejlet gennem mange utrolig flotte landskaber og besøgt mange interessante og blomstersmykkede byer. Vi har haft nogle fine tog- og bilture og også her set meget. Vi har drukket megen god fransk - og nu Moselvin og spist god fransk mad.

Vi har nydt hvert sekund og fortsætter igen næste år

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne