Fra Corre TIL Lyon

 

 Lyon 14. Juli - Bastilledagen

 

En lille opdatering om vor sejlads i år indtil nu. Vi sejlede fra Corre den 12. juni. Vi vidste allerede på det tidspunkt, at vandstanden i kanaler og floder var meget lav pga af næsten ingen regn i foråret, så vi valgte at blive på floderne og nyde og slappe af i de havne, vi kendte fra de tidligere år.

Vi har sejlet 400 km ad Petit Saône og Saone og haft ophold i 10 havne, bl.a i Chalon sur Saône og Macon, hvor vi begge steder var en uge. 

I Chalon sur Saône havde vi en meget fin plads for enden af gæstebroen, hvor vi i første parket kunne nyde et flot midsommerfyrværkeri. En af dagene var der et fransk mesterskab i langdistancesvømning, hvor svømmerne svømmede lige forbi vor båd. Nogle gange kom der en dragebåd forbi, flere gange grupper af kajakroere i førskolealderen, og havnen var i et par dage mellemstation for en gruppe med 30 større gummibåde, hvor en gruppe handicappede over en uge blev sejlet ad floden af en frivillighedsorganisation  og så overnattede i en ny by  hver nat. 

Mens vi var i Chalon var der også udsalgsstart over hele Frankrig, altid sidste onsdag i juni, så vi fik også handlet lidt.

Vi har haft en meget fin sejlads uden problemer. Vi har haft fint vejr med sol og varme, i Chalon nåede temperaturen 40 grader. Vi har haft et par tordenbyger, det har frisket lidt, men regnen vaskede også rødt sand fra Sahara ned over bådene, så langt nord på som i Seveaux.

I år har vi set rigtig mange storke, både i reder ved floden og på vingerne.

Vi har i år set rigtig mange sejlbåde i havnene, de fleste på vej hjem fra Middelhavet., både personer og både ser slidte ud, mærket af sol, vind sand og varme. Vi har også mødt en dansker, Jens fra Bogense i en motorbåd, han sejler pt alene mod Middelhavet, men har ind imellem gæster med på sejladsen

Vi er nu i Lyon, hvor vi forventer det store fyrværkeri i aften. Vi ligger igen i den moderne bydel, Confluence, hvor der som tidligere er meget at se på. I år var selve havnen fuld, da vi ankom, så vi lå i havnebassinet lige op  af det store indkøbscenter,  men er nu i selve havnen.

Vi bliver her et par dage mere og sejler så igen nord med stop i de havne vi passerer.

Vi skriver ikke så meget om Lyon, men i rejsebrevene + fotosider 6 2014 og 4 2016 er der beskrivelse og fotos.

 

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne