I Confluencehavnen i Lyon

Vi ligger i hjørnet
Confluence
Tounus

Lyon 6. august.

 

Så er det tid til en lille opdatering. Vi ankom her til Confluence-havnen her i Lyon, torsdags og bliver her nok 3 dage mere.

Vi havde en fin uges ophold i Chalon sur Saône og fik bl.a. handlet lidt ind i nogle af de mange store butikker og fik talt med andre sejlere, der kom både fra nord og syd, bl.a. en svensker i sejlbåd,  der ville hjem til Sverige efter et langt ophold ved Middelhavet, og som ikke var klar over at alle kanaler ud af Frankrig var lukkede pga vandmangel. Nu måtte han jo så håbe på, at båden kunne overvintre i en af havnene ved floden. Efter det vi har hørt, er de fleste af havnene allerede fuldt bookede for den kommende vinter. Vi er glade for,  at vi igen har en aftale i havnen i Corre.

Vor næste stop var ved anlægsstedet i Tournus, hvor vi blev i 3 dage, her ligger vi lige ud til floden og kan bl.a. se de store hotelskibe og fragtskibe sejle  lige forbi, men i modsætning til tidligere, hvor der var rift om pladserne både af private både og lejebåde, var der hver dag plads ved broen. Der er ikke mange private både, der sejler, nok pga brændstofpriserne,  og af lejebåde ser vi nok kun 1/10 af, hvad vi så for 3 år siden og slet ingen russere, som der var mange af i dette område tidligere. Også i Tournus talte vi med danskere i en stor motorbåd, der havde sejlet på Middelhavet i nogle år og nu ville hjem til Danmark via Vogeserkanalen og Mosel. De havde intet hørt om lukninger og vandmangel, så de fik noget at tænke over, da vi forlod dem.

Også havnen i Macon, hvor vi var i 2 dage bar præg af de få både, der sejler. Den ene dag kom der kun en gæstesejler ind i havnen.

Vi har tidligere sejlet fra Macon til Lyon på en dag, det er en sejltur ca 9 timer, men nu tog vi et stop ved en lille liggeplads i Treveaux efter de 6 timer, så var vi i Lyon ved middagstid næste dag og fik en fin plads. Her er der lidt flere både og udskiftning i bådene, men de 12 pladser har ikke været fyldt op.

Vi har haft fine slusninger i de 5 store sluser( 12 x 180 m) her på Saône, selv om de siger,  de sparer på vandet,  er vi blevet sluset alene og hurtigt, kun i en af sluserne måtte vi vente på en anden lystsejler.

Det er et fint gensyn med Lyon, både sejladsen under broerne i den gamle bydel, men også opholdet i havnen i den nye bydel med den spændende arkitektur,  og Hanne har haft sin sporvognstur til byens andet store center. Udsalget er næsten slut, men der kan findes gode tilbud.

Vi plejer at købe en årsvignet til at sejle i Frankrig, men da vi kom sent af sted i år, var det billigere at købe 2 x en måned, så vi skal på nettet på tirsdag og købe nr 2 inden vi sejler nordpå igen.

De høje temperaturer varer ved, i forgårs havde vi 39 grader på agterdækket og 43 i køkkensektionen, så vi spiser mest kold mad, carpaccio, pil selv rejer, tatar, avocado mm. Vi har også spist ude et par gange. Prognosen for de kommende dage ser også varm ud. Vi er glade for vores vandfilter, så vi kan drikke vandet direkte fra vandhanen efter en tur i køleskabet. Vi ser andre slæbe vand ombord i flasket.

Bodil Refnov 06.08.2022 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne