I havnen i Chalon sur Saonw

23.juli 2022

 

Så er det tid at sende en  opdatering om vort ophold i Frankrig.

Opholdet i havnen i Corre blev lidt længere en forventet. Det viste sig, at der var flere steder, hvor båden trængte til at blive frisket op, så Boe gik i gang med malerarbejdet. Det drillede lidt, da temperaturerne enten var for høje eller nogle tordenbyger gjorde, at der ikke kunne males. Vore fendere var godt beskidte efter næsten 3 år i vandet, så det var en dags arbejde at få dem skrubbet rene.

Den 12. juli var vi klar til afsejling fra Corre. Det var ikke vanskeligt at beslutte årets sejlrute, der bliver den samme som for 3 år siden,  nemlig direkte sydpå ad floderne Petite Saone og Saone, idet den meget tørre og varme sommer har medført, at der er meget lav vandstand i kanalerne, flere steder så lidt vand, at der er beslutte helt at lukke for sejlads. Vi har på en Facebook-gruppe på nettet fulgt, hvordan flere både, især sejlbåde med en dybgang på 1,50 m eller mere enten ikke har kunne sejle sydpå mod Middelhavet som planlagt, eller andre på vej hjem enten har måttet lægge båden op i en havn eller endog betalt dyr transport med lastbil for at få båden over bjergene, og nu er der så lukket for alle bådtyper. 

Vi kan også konstatere, at dieselpriserne afholder de både, der er her, fra at sejle, så vi møder ikke så mange,  som vi plejer og slet ikke mange i lejebåde.

Vi havde heldigvis vores dieseltank fyldt op fra 2019, så vi kan sejle det vi har lyst til.

Vi er nået til en af vore favorithavne Chalon sur Saone i går, her var havnen fyldt op, også gæstebroen, men da en båd sejlede ud, fik vi dens plads efter at have ventet 1/2 time ved en lille ventebro. Vi har nu en fin plads, hvor vi bliver den næste uge. Byen her er pt fyldt med folk, da der er en stort gade/byfest, vi var heldige at få et bord på fiskerestauranten le Bleu Poisson i restaurantgaden. Det var lidt skuffende, at de tidligere ejere, en svensk dame og hendes franske mand, der er kok,  og som vi har besøgt mange gange, havde solgt restauranten til franskmænd, men kvaliteten af maden var stadigvæk god.

Sejladsen hertil har været med ophold i kendte havne, Fouchecourt, Port sur Saône, Seveux, Gray, Auxonne, St. Jean de Losne og Seurre. I St. Jean de Losne hos firmaet Blaquart fik vi klaret et læk på vores trykvandsystem, der gjorde at vor vandpumpe sendte vandet ud i bunden af båden, så vi igen var afhængig af at hente vand på broen.

Vort ophold i Port sur Saône blev en særlig oplevelse. Da vi ankom til vor favoritplads ved “fyrtårnet” i havnen fik vi besøg af Solveig og Niels fra Ishøj, som vi mødte flere gange i 2016 og 2017, da de også sejlede her i området. De opholdt sig  nu  med deres campingvogn på campingpladsen ved siden af havnen. De inviterede på aftensmad, så vi havde en rigtig hyggelig aften hos dem og kunne sammen nyde et fantastik 13. juli  fyrværkeri, lige over vore hoveder, vi kunne ikke været tættere på. Næste aften sluttede vi af med en lang snak og lidt at drikke på vores båd. Dejligt at møde bekendte, der selv har sejlet i Frankrig.

Vejret kan vi ikke klage over, vi har den sidste måned haft temperaturer mellem 30 og 43 grader, så vi er “næsten” gået på vandvognen.

 

 

Bodil Refnov 23.07.2022 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

Peder Høyer 23.07.2022 15:07

Forsat god tur

| Svar

Nyeste kommentarer

06.08 | 12:18

Dejligt at I endelig er på farten igen.

23.07 | 17:22

Kære begge
Sikke en herlig tur. Fuld af arbejde og gode oplevelser. Det må være skønt at komme tilbage og tilmed møde gamle venner.

23.07 | 15:07

Forsat god tur

21.06 | 18:24

Ser hyggeligt ud 🍷😎
Kh Susanne